Pubične dlake postoje s razlogom!

Pubične dlake postoje s razlogom!

Teorije nekih sociologa sugeriraju da je sve to vezano uz kulturne trendove koje potiče i industrija bikinija, tangi, poznatih ogoljenih „ćelavih“ glumaca i glumica. Pitam se, da li je to naša podsvjesna želja da se vratimo u djetinjstvo? Možda je to totalno promašen pokušaj održavanja higijene ili čak želja da budemo privlačniji partneru/partnerici?

Mislim da sam totalno izašla iz toka događanja od kada sam rodila drugo dijete. Stavila sam na „ignore“ većinu trendova što se tiče ljepote, uljepšavanja… na tekućem puderu datum isteka roka trajanja bio je srpanj 2012!!

A činjenicu da je objavljen rat pubičim dlakama mislim da nisam niti primijetila. Ili sam možda primijetila i nesvjesno stavila na debeli IGNORE!

Fama oko svega ovoga počela prije cca deset godina. Mora da je sveukupna količina vremena, energije, novaca i emocija koliko zajedno muškarci i žene potroše na uklanjanje dlaka sa svih površina tijela ASTRONOMIČNA. A industrija uklanjanja dlačica sa intimnih dijelova tijela (da budem pristojna jel mislim da naša hrvatska uha još nisu spremna za iznošenje istine onakve kakva ona je) eksponencijalno raste. U ovu košaru ubrajam i one profesionalne medicinske ustanove koje oglašavaju svoje specijalne usluge usmjerena prema pojedincima koje streme prema tom „čistom i golom“ izgledu.

Ali što su nam se zamjerile te male dlačice? Teorije nekih sociologa sugeriraju da je sve to vezano uz kulturne trendove koje potiče i industrija bikinija, tangi, poznatih ogoljenih „ćelavih“ glumaca i glumica. Pitam se, da li je to naša podsvjesna želja da se vratimo u djetinjstvo, možda je i totalno promašen pokušaj održavanja higijene ili čak želje da budemo privlačniji partneru/partnerici?

Zar smo toliko naivni i podložni raznoraznim modnim trendovima i predrasudama?

Na žalost radi se o ratu koji se bazira na totalno promašenim uvjerenjima. Kirurzi su shvatili da brijanjem određenog dijela tijela prije operacije povećavaju rizik od infekcija, umjesto da ga smanje. Bez obzira na to kako kompleksne vrste „oružja“ koristimo (britvice, električne depilatore, pincete, vosak, elektrolizu itd) te dlake svejedno rastu kao gljive poslije kiše.

Istovremeno koža trpi, te postepeno počinje izgledati kao poprište najgoreg sukoba.

Uklanjanje pubičnih dlačica iritira i uzrokuje upalu folikula koje zaostaju i ostavljaju mikroskopski otvorene ranice. Učestalo uklanjanje dlačica je nešto čemu moderna osoba stremi u ovom dobu „ćelavih“ tijela. Hej, pa tko želi izgledati kao četka za cipele!? Međutim, sve ovo uzrokuje iritaciju područja koje se brije ili depilira voskom. Jeste li znali da iritacija u kombinaciji sa toplim i vlažnim genitalnim područjem postaje Woodstock za najgore patogene bakterije kao što su Streptococcus tipa A, Staphylococcus aureus i njegov mutirani rođak Staphylococcus aureus koji je otporan na meticilin (MRSA)?

Svjedoci smo porasta pojave čireva uzrokovanih ovim tipom bakterije koji se jedino rezanjem i istiskivanjem mogu donekle sanirati. Ali ovo „rješenje“ kao rezultat donosi drugu vrstu problema kao što su pojave ožiljaka i mogućnost ponovne infekcije, ukoliko ovo nije obavljeno pravilno. Nije neobično pronaći prištiće i upaljene folikule na genitalnom području koje se često depilira/brije.

Često su ta svježe obrijana pubična područja podložnija infekcijama herpesa uslijed postojanja tih mikroskopskih rana. Te ranice su izložene virusima koji se prenose preko usta na genitalije (hm, svi znamo kako). Time možemo zaključiti da postoji veća opasnost od prijenosa spolno prenosivih infekcija na ovaj način.

Pubične dlačice IMAJU svoju funkciju, one smanjuju trenje koje može uzrokovati iritaciju i ozljede kože, zaštićuju kožu od bakterija i drugih nepoželjnih patogena i one su vidljivi pokazatelj aktivacije hormona u pubertetu i nisu nešto čega bi se trebali sramiti!!

Vrijeme je da konačno proglasimo mir i da dozvolimo dlakama da rastu i žive tamo gdje ih naše tijelo i treba.

Povezani članci

Kralj svih antioksidansa!
Više +
Kategorija: Zdravlje

Kralj svih antioksidansa!

Kako regenerirati imunološki sustav u samo 72 sata!
Više +
Kategorija: Zdravlje

Kako regenerirati imunološki sustav u samo 72 sata!

Što je to Izolacijska komora ili floating?
Više +
Kategorija: Zdravlje

Što je to Izolacijska komora ili floating?

VRH