Ekstrakt zelenog čaja

Ekstrakt zelenog čaja

Također je poznato da se EGCC iz zelenog čaja može apsorbirati u kožu. Zeleni čaj je sredstvo za suzbijanje upalnih procesa kože, i ono što je najvažnije, posjeduje sposobnost inhibicije kolagenaze, koja je enzim koji razgrađuje kolagen. Zbog ovog svojstva topikalne formulacije koje u sebi sadrže zeleni čaj pomažu u čuvanju zdravlja i količine kolagena, te na taj način održavaju kožu čvrstom i elastičnom. Metilksantini koji su također sadržani u zelenom čaju stimuliraju mikrocirkulaciju kože i na taj način pozitivno utječu na tonus i zdravlje kože. Zeleni čaj također ima i foto zaštitu, te smanjuje stvaranje eritema.

Ekstrakt Nevena

Ekstrakt Nevena
Macerat nevena (dobiven maceriranjem u nekom biljnom ulju koje je hladno prešano i nerafinirano kao npr. sezamovo, maslinovo ili ulje makadamije) je apsolutno prirodan kozmetik koji štiti i njeguje, kako mladu tako i zrelu kožu. Kožu omekšava, tonizira i vlaži, zbog čega je važan sastojak preparata za njegu kože tijela i ruku. Neven dakle pomaže kod doslovno svih bolesti, nečistoća, rana i nezdravih stanja kože kao i kod bolesti limfe.

Hidrolat hamamelisa

Hidrolat hamamelisa
Svojstva hidrolata su kako slijedi: anti-upalni učinak antioksidativni učinak antibakterijski učinak anti-gljivični i anti-hemoragijski učinak regulira cirkulaciju potkožnog tkiva Prednosti hidrolata: pruža koži elastičnost ubrzava proces regeneracije kože pomlađuje kožu za umorne i bolne mišiće ako se stavlja u obliku obloga, grije ih i donosi olakšanje Ostale prednosti ove cvjetne vode su: ubrzano iscjeljivanje ozljeda uklanjanje oteklina dobivenih: kontuzijama, edemima, ugrizom insekata, itd sprječava infekcije se sprječava negativan utjecaj štetnog sunčevog zračenja to liječi iritaciju kože nakon brijanja i depilacija

Hidrolat geranija

Hidrolat geranija
Zbog protuupalnih odlika dobar je kod opekotina od sunca i uboda insekata, a kako na kožu djeluje rashlađujuće može ga se koristiti kod svih kožnih problema gdje je prisutna vrućina na koži.

Ulje rižinih mekinja

Ulje rižinih mekinja
U sastavu ulja ističe se i oko 30% linolne kiseline. Jedno je od ulja koje se često rafinira, no srećom tijekom rafiniranja razina aktivnih tvari ne opada. Sadrži i puno vitamina E te druge skupine fitosterola. Poznato je ulje za antiage kozmetiku, te za njegu suhe kože, u preparatima za sunčanje, pakunge za kosu, te njegu kože sklone iritaciji i crvenilu.

Ulje ploda divlje ruže

Ulje ploda divlje ruže
Sadržaj vitamina E penje se do 130mg/100g; dominira gama tokoferol, koji ima najsnažnije kemoprotektivno djelovanje od svih tokoferola, a količina alfa tokoferola je ekvivalentna količini alfa tokoferola u lješnjakovom i suncokretovom ulju. Delta i beta tokoferol su prisutni u nižim koncentracijama. Prisustvo tretinoina (trans-retinoinska kiselina, «aktivni» vitamin A) u uljima divljih ruža je upitno. Dok su neki znanstvenici isti pronašli u malim koncentracijama, drugi poriču da ulje sadrži taj oblik vitamina A. No bez obzira na spor oko postojanja tretinoina u ulju divlje ruže ono se pokazalo vrlo efikasno za tretiranje ožiljaka, opeklina, oštećene kože i upalnih bolesti kože (psorijaza,...

Ulje lješnjaka

Ulje lješnjaka
Zbog unikatnog sastava fitosterola regulira lučenje masnoće, omekšava i vlaži kožu. Bitan je sastojak preparata za tretman proširenih vena, popucalih kapilara i celulita.
VRH