Ulje rižinih mekinja

Ulje rižinih mekinja

U sastavu ulja ističe se i oko 30% linolne kiseline. Jedno je od ulja koje se često rafinira, no srećom tijekom rafiniranja razina aktivnih tvari ne opada. Sadrži i puno vitamina E te druge skupine fitosterola. Poznato je ulje za antiage kozmetiku, te za njegu suhe kože, u preparatima za sunčanje, pakunge za kosu, te njegu kože sklone iritaciji i crvenilu.

Ulje ploda divlje ruže

Ulje ploda divlje ruže
Sadržaj vitamina E penje se do 130mg/100g; dominira gama tokoferol, koji ima najsnažnije kemoprotektivno djelovanje od svih tokoferola, a količina alfa tokoferola je ekvivalentna količini alfa tokoferola u lješnjakovom i suncokretovom ulju. Delta i beta tokoferol su prisutni u nižim koncentracijama. Prisustvo tretinoina (trans-retinoinska kiselina, «aktivni» vitamin A) u uljima divljih ruža je upitno. Dok su neki znanstvenici isti pronašli u malim koncentracijama, drugi poriču da ulje sadrži taj oblik vitamina A. No bez obzira na spor oko postojanja tretinoina u ulju divlje ruže ono se pokazalo vrlo efikasno za tretiranje ožiljaka, opeklina, oštećene kože i upalnih bolesti kože (psorijaza,...

Ulje lješnjaka

Ulje lješnjaka
Zbog unikatnog sastava fitosterola regulira lučenje masnoće, omekšava i vlaži kožu. Bitan je sastojak preparata za tretman proširenih vena, popucalih kapilara i celulita.

Ulje koštica marelica

Ulje koštica marelica
Iznimno je lagano ulje koje se brzo upija, ugodno je za kožu i hrani je. Obnavlja stanice kože, aktivira izmjenu tvari, obnavlja vlagu.

Shea maslac (mandigo, karite)

Shea maslac (mandigo, karite)
Štiti kožu od vanjskih utjecaja i isušivanja, vraća joj vlažnost i mekoću. Pogodan je za njegu svih tipova kože, a posebice suhe i zrele. Njime tretiramo opekotine od sunca, pelenski osip, dermatitise, seboreju, ožiljke, bore, strije. U kozmetičkoj industriji se najčešće koristi u preparatima za njegu usana i ruku. Pruža SPF 4-8.

Sezamovo ulje

Sezamovo ulje
Sjeme sezama ulje ima istaknuto mjesto u Ayurvedskoj medicini, jer je korišten kao ljekovito ulje tisućama godina, te se spominje i u Vedama. Pokazuje prirodna antibakterijska svojstva za obične kožne patogene, kao što su Staphylococcus, Streptococcus, kao i kožne gljivice. Također se koristi zbog svojih prirodnih antivirusnih i anti-upalnih svojstva. Nakon što je koža pretjerano izložena vjetru ili suncu ovo ulje pomaže da se ona. Sezamovo ulje se brzo upija u kožu i prodire i kroz tkivo. Također se može koristiti kako bi se liječile lakše ozljede kao što su ogrebotine i posjekotine. Osim toga pomaže učvrstiti i ojačati kožu...

Jojoba ulje

Jojoba ulje
Zbog sadržaja miristinske masne kiseline poželjan je sastojak ulja za njegu upaljene i nadražene kože. Izvrstan je ovlaživač svih tipova kože, stabilizira pH kože, regenerira kožu. Nezamjenjiv je sastojak za poboljšanje elasticiteta kože.
VRH