Ekstrakt zelenog čaja

Ekstrakt zelenog čaja

Ekstrakt zelenog čaja je biljni derivat iz listova zelenog čaja (Camellia sinensis). Sadrži antioksidativne sastojke (većinom katehine). Tanini iz zelenog čaja imaju također antioksidativno djelovanje.

Jedan od polifenola u zelenom čaju (Epigalokatehin galat – EGCC) 200 puta je snažniji od vitamina E u neutralizaciji slobodnih radikala. Kako slobodni radikali mogu oštetiti stanični DNA, antioksidativno djelovanje zelenog čaja ima vrlo važnu ulogu u sprječavanju oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, pa tako i u sprječavanju tumora i raka, te se može koristiti u regenerativnim (anti age) proizvodima.

Također je poznato da se EGCC iz zelenog čaja može apsorbirati u kožu.

Zeleni čaj je sredstvo za suzbijanje upalnih procesa kože, i ono što je najvažnije, posjeduje sposobnost inhibicije kolagenaze, koja je enzim koji razgrađuje kolagen. Zbog ovog svojstva topikalne formulacije koje u sebi sadrže zeleni čaj pomažu u čuvanju zdravlja i količine kolagena, te na taj način održavaju kožu čvrstom i elastičnom.

Metilksantini koji su također sadržani u zelenom čaju stimuliraju mikrocirkulaciju kože i na taj način pozitivno utječu na tonus i zdravlje kože.

Zeleni čaj također ima i foto zaštitu, te smanjuje stvaranje eritema.

Povezani članci

Tinktura Mirhe
Više +
Kategorija: Ostali sastojci

Tinktura Mirhe

Lanolin
Više +
Kategorija: Ostali sastojci

Lanolin

Glina (zelena ili bijela)
Više +
Kategorija: Ostali sastojci

Glina (zelena ili bijela)

VRH