Tajne ženskog orgazma

Tajne ženskog orgazma

Od zadnjeg posta kada sam spomenula kuglice i loptice, dobila sam dosta upita o tome kako se vježba s njima. I što je to točno.

Ovom prilikom ću vam malo ispričati o tome kakvu prednost na zdravlje imaju te kuglice. Ovdje govorim o Ben Wa kuglicama od žada i jajetu od žada. Svaka bi žena trebala imati naviku koristiti ove kuglice tijekom recimo… usisavanja kuće.

Ove kuglice poznate su i pod nazivom vaginalne Kung-fu Ben Wa kuglice ili jaja od žada i došle su iz drevne Kine. Tijekom prošlosti koristile su se normalno za održavanje seksualnog zdravlja i dugovječnosti. Vježbe su slične Kegelovim vježbama, ali su puno bolje jer djeluju dublje u zdjelični zid.

Vježbe sa jajima od žadi fokusiraju se na povećavanje snage i tonusa vaginalnih i zdjeličnih mišića.

Ovi mišići podupiru mjehur, maternicu i rektum, oni se ritmički stežu i opuštaju tijekom orgazma, te pojačavaju stimulaciju klitorisa i njegovu osjetljivost.

Lako ih možete identificirati ako tijekom uriniranja zaustavite mlaz urina. Ovo je isto jedan od načina kako vježbati.

Mišići zdjeličnog dna također reguliraju energetske struje u tijelu koje su odgovorne za zadržavanje i ispuštanje urina, fecesa, sjemena, menstrualne krvi i ženskog ejakulata. Kada su ovi mišići zdravi i jaki, mi prirodno zadržavamo chi (životnu-energiju).

Žene sa nedovoljno razvijenim tonusom vagine imaju tendenciju „curenja chi-ja“ kroz vaginalni otvor, naročito za vrijeme menstruacije. Kao rezultat ovoga javlja se kontinuirani gubitak životne energije i osjećaji kroničnog umora ili trošenja. Prema vježbama Taoista, vaginalni tonus je važan faktor u starenju i kontroli težine, baš kao što je i temperatura seksualnih organa važan faktor u reguliranju metabolizma masti. Tko bi rekao, ha?

Genitalno područje koje je hladno pokazuje sporiji metabolizam. Zbog toga što ove vježbe povećavaju cirkulaciju u seksualnim organima one i povećavaju toplinu i zdravlje reproduktivnog sustava. Na ovaj način sprječavaju nastajanje mnogih bolesti koje su rezultat stagnacije energije u genitalnom području (niski libido!!!).

Snažni i jaki mišići zdjelice i zdjeličnog dna su iznimno važni za poboljšavanje seksualnog zadovoljstva pošto oni podupiru i potiču bolji orgazam, intenzitet i kontrolu, kako kod muškaraca tako i kod žena. Kod muškaraca vježbe za zdjelične mišiće povećavaju snagu, učestalost i trajanje erekcije. Osim toga pomažu im kod zadržavanja sjemena tijekom ne-ejakulatornih orgazama.

Ben Wa kuglice u velikoj mjeri povećavaju efikasnost Kegelovih vježbi tako što tijelu daju fizički objek kojega može „stisnuti“. Energetska kvaliteta žada pomaže u balansiranju yin energija koje su u tijelu žene i djeluju kao „lijek“ za Yoni jer ima sposobnost apsorpcije, liječenja i transformacije „negativne“ energije koja se tamo možda nalazi.

Kretanje loptica od žadi unutar Yoni također djeluje i stimulirajuće na točke refleksologije, te na taj način dodatno djeluje na sveukupno zdravlje organa i cijelog tijela.

Vježbanje sa Ben Wa lopticama se preporuča ženama koje su rodile kako bi ponovno vratile tonus svojoj vagini i mišićima zdjelice. Također se preporučuju za korištenje prije poroda, pošto snažni i zdravi mišići zdjelice sudjeluju i olakšavaju porod.

Mnoge žene su se osvjedočile i potvrdile da ove vježbe smanjuju vaginalne bolove i suhoću, dok su mnoge žene u menopauzi otkrile da se uz pomoć ovih vježbi mogu ovlažiti na prirodan način.

Ja osobno smatram da one čine vaginu zdravijom, poželjnijom i čvršćom.

Povezani članci

Umjetnost samozadovoljavanja
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Umjetnost samozadovoljavanja

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana

VRH