Umjetnost samozadovoljavanja

Umjetnost samozadovoljavanja

A sada ide koreografija za ljubavni ples kojega ćete plesati same sa sobom. Preporučam da detaljno pročitate tekst nekoliko puta prije nego što se bacite na djelo. Isto tako možete držati upute negdje bliže sebi dok vježbate.

Navest ću samo prijedloge za osnovne vježbe, a vi ukoliko želite uljepšati koji trenutak nekom svojom ideju, slobodno to učinite. Možete započeti vježbanje s recimo toplom kupkom, mazanjem tijela s vašim omiljenim mlijekom ili losionom ili recimo sirovim kokosovim maslacem. Budite kreativni i stalno otkrivajte načine kako obogatiti svoje seksualno iskustvo.

Prije svega uredite si prostor tako da je bogat sadržajem koji će stimulirati svih vaših pet osjetila. Stimulirajte vizualno s čistim površinama i svijećama ili cvijećem. Stimulirajte osjet mirisa s mirisnim štapićima ili uljima za aromaterapiju. Zvuk stimulirajte dobrom muzikom, okus kvalitetnim vinom, vodom ili zdravim i finim voćem. Možete upotrijebiti organsko ulje za tijelo ili senzualni lubrikant kako bi pojačali osjet dodira. Neka su igračke koje ste odabrali blizu i nadohvat ruke. Isto tako, pripremite ručnike ako će ih biti potrebno brisati.

Fizički stav tijela je izuzetno važan za pružanje zadovoljstva. Kada masturbiramo često ležimo na leđima, zatvorenih očiju što nas u neku ruku sprječava da budemo u potpunosti prisutni u iskustvu. Predlažem da se namjestite u udoban, polu ležeći položaj, kao recimo kada se namjestite čitati u krevetu. Ovo vam daje lagan pristup vulvi i vagini i lakše vam je koristiti igračke koje ste odabrali, a isto tako omogućuje da ste prisutni u svom emotivno-seksualnom iskustvu.

 1. Započnite sa meditacijom kako bi stvorili fokus koji je prisutan, opušten i svjestan.
 2. Kada završite s meditacijom, opustite se i namjestite u udoban polu ležeći položaj, te stavite jednu ruku iznad srca (srčanog centra – čakre) , drugu ruku iznad genitalija i započnite sa izvođenjem Daha Oceana, kako bi se povezali sa svojom senzualnom svjesnošću. Izvodite ovo dok se ne počnete osjećati „punima“ i „spremnima“
 3. Nastavite sa prakticiranjem Daha Oceana otvorenih usta, proizvodeći nježne zvukove. Nježno masirajte i mazite svoje tijelo od vrha do nogu kako bi stavili u ravnotežu energije u tijelu. Nastavite sa ovim pokretima dok nećete prirodno poželjeti započeti s masažom vulve. Djelujte intuitivno, prirodno i pratite kako reagira vaše tijelo.
 4. Započnite masažu vulve prema dijagramu i uputama na kraju članka. Sjetite se da koristite Dah Oceana za vrijeme cijelog postupka i nemojte žuriti. Uživajte u masaži sa stavom nevinosti, gracioznosti i znatiželje.
 5. Uzmite ne toksičan, organski lubrikant i započnite stimulirati klitoris prvo s prstima. U početku je važno ostvariti opipljivu povezanost s našim tijelom kako bi stvorili svjesnost o našim seksualnim organima. Kada počnete primjećivati da vam je klitoris nabubrio, dobro namazani prst prstenjak uvedite nježno u vaginu tako da vam je dlan usmjeren prema gore. Ne zaboravite da i dalje trebate koristiti Dah Oceana.
 6. Napipajte grublje teksturirano tkivo koje se nalazi usmjereno prema gornjem dijelu tjela. To je vaša G-točka! Obratite pažnju na njenu veličinu, te kakav osjećaj u vama budi kada ju dodirnete. Ona neće biti toliko osjetljiva na početku. Kako ćete postajati sve više uzbuđeniji, ova točka će nabubriti i u ovom momentu većina žena osjeća najviše uzbuđenja i užitka u ovom području.
 7. Maknite prst sa G-točke i započnite sa stimuliranjem klitorisa s prstima ili uz pomoć vibratora sve do točke u kojoj ćete početi osjećati vrhunac. Sve ovo je super, ali na ovaj način nećete moći uzbuditi i druge točke na/u tijelu. Za ovu svrhu, klitoris će biti „gumb za paljenje“ uz pomoć kojega ćete zagrijati tijelo. Nakon što se dobro zagrijete i ispuštanje prirodnih podmazujućih sokova tijela započne, onda treba malo usporiti kako bi mogli istražiti i druge zone.
 8. Kada stimuliranjem smatrate da ste preši polovicu do vrhunca započnite sa korištenjem recimo honey dipper štapića na vašoj G-točki. Vodite računa da je dobro podmazan za penetraciju. U idućem koraku uz honey dipper u G-točki, počnite koristiti vibrator ili prste za stimulaciju klitorisa.

Idući korak će odrediti ovise o tome koji se od donja dva iskustva odnosi na vas:

 • Osjećate užitak stimuliranjem G-točke
 • Osjećate nešto drugo (ne užitak) što može biti mali ili nikakav osjet (utrnulost), iritacija ili bol

Ako osjećate užitak u G-točki onda samo nastavite. Ključ višestrukih orgazama je naučiti kako se upustiti u užitku umjesto da se ukočite. Opuštanje i otvaranje tijela uz pomoć Daha oceana omogućuje da se osjećaj užitka nakupi i da se „digne“ energija tako da orgazam postane u potpunosti tjelesno iskustvo, a ne samo da je orijentirano na spolne organe. Ovako se postižu visoko kvalitetni orgazmi. Uz Dah Oceana ispuštajte blage ZVUKOVE cijelo vrijeme, naročito kada osjetite da ste blizu vrhuncu. Opustite se i plovite valovima užitka.

Ukoliko imate mali ili nikakav osjet u G-točki, nastavite ju stimulirati zajedno s klitorisom sve dok ne osjetite da ste blizu vrhuncu. Zatim prestanite stimulirati klitoris i fokusirajte se samo na G-točku. Prisjetite se da ova točka reagira tj. bubri kako na nju djelujete masažom (pritiskom) i zato je potrebno uspostaviti ravnotežu. Nastavite masirati G-točku još malo bez stimulacije klitorisa i samo pratite što osjećate. Ukoliko i dalje osjećate utrnulost ili bilo kakvu nelagodu počnite ponovo s masažom klitorisa. Igrajte se ovako dok ne počnete osjećati užitak u G-točki ili dok ne doživite orgazam.

Važno je da izražavamo svoje seksualno zadovoljstvo kroz zvuk. Ovo dozvoljava slobodan protok energije kroz cijelo tijelo.

Ključ u otpuštanju seksualne ili emotivne traume je u pružanju zadovoljstva samoj sebi i dozvoljavanju tom zadovoljstvu da otključa traumu koja je uskladištena u celularnom tkivu. Tada se opustite uz pomoć prakticiranja Daha Oceana, te dozvolite tijelu da radi ono za što je, između ostaloga, i stvoreno. Dozvolite svim iskustvima koja se pojave da se izraze bez da se povučete ili zatvorite. Možda ćete početi osjećati razne emocije ili fizičke senzacije kao što su iritacija, smetnja, bol, tuga, zbunjenost ili jednostavno nelagoda. Što god da osjećate sjetite se da je sve to apsolutno normalno i da će sve se promijeniti. Sve je ovo dio procesa seksualnog iscjeljivanja i buđenja.

Tijelo je stvoreno da se samo iscijeli i sve što mu mi trebao omogućiti je nužna pomoć za to. U ovom slučaju mu pomažemo kroz zadovoljstvo, dah i opuštenu svjesnost.

Kako bi probudili svoje druge zone užitka, jednostavno se trebate početi koristiti drugim „alatima“. Proces je sam po sebi isti. Imajte na umu da je, kada radite sa G-točkom  i dubokim zonama u vagini, vrlo važno ukloniti stimulaciju klitorisa povremeno kako bi počeli osjećati dublje u vagini. Kroz klitoris naša je svjesnost više površna.

Kada počnete osjećati zadovoljstvo duboko u vagini, prestanite sa stimulacijom klitorisa i uživajte u osjetu koji vam prolazi tijelom. Zatim ponovo uvedite stimulaciju klitorisa kako bi pojačali iskustvo.

Često smo previše ovisni o klitorisu, ali jednom kada vagina počne osjeća ti i prisjećati se svog potencijala užitka, imat ćete sve manju i manju potrebu za stimulacijom istog. Klitoris je poput malog motora koji upravlja zadovoljstvom. Jednom kada dođemo do određene točke u užitku kojega osjećamo vaginalno, klitoris nam može biti sredstvo za pojačavanje užitka, a prestaje biti glavno mjesto fokusa.

U početku krenite s ovim vježbama jednom tjedno ili više ukoliko ste u mogućnosti. Opet, treba kultivirati užitak, ako se osjećate kao da vam je to zadatak, a ne radite to iz sreće, priupitajte se što bi vam bolje odgovaralo. Možda vam više paše jednostavna masturbacija umjesto pružanja zadovoljstva? Ako je tako, samo dajte. Postoji magija u tim trenucima u kojima se spajamo i doznajemo što nam je zapravo potrebno.

Osnaživanje duše dolazi iz činjenice da posjedujemo unutarnju slobodu u kojoj znamo, razumijemo i poduzimamo djela koja su nama potrebna kako bi ostvarili strast, užitak, sreću i sposobnost nesmetanog samo izražavanja.

Dijagrami

vjezbe-slika-1


Započnite sa masažom vulve. Smjestite se u udoban polu ležeći položaj i opustite se. Osigurajte si da imate dosta jastuka iza leđa zbog udobnosti. Započnite povezivanjem sa srcem i polnim organima i započnite sa meditacijom


vjezbe-slika-2Nakon završene meditacije, opustite se i naslonite se na jastuke koji su vam iza leđa i započnite sa Dahom Oceana. Neka vam je i dalje jedna ruka na srcu, a druga na vulvi. Nježno i senzualno mazite svoje tijelo dok i dalje koristite Dah Oceana.

 

 

 

 

Masaža vulve

vjezbe-slika-3

 1. Započnite tako što ćete staviti jednu ruku na srce, a drugu na vulvu dok radite Dah Oceana
 2. Zahvatite tkivo Venerinog brežuljka (Mons Pubis) i čvrsto ga izmasirajte bez upotrebe prstiju (A)
 3. Nastavite s masažom vanjskih stidnih usana prema dolje tako što ćete svaku izmasirati zasebno (B)
 4. Masirajte vanjske stidne usne prema dolje, tako da završite u blizini anusa (C)
 5. Uz pomoć prstiju izmasirajte dno zdjelice. Nađite vrh kosti koja definira vašu zdjeličnu šupljinu i nježno masirajte uz kost sve do dna zdjelice. (D)
 6. Uzmite cijelu vulvu u obje ruke i pritisnite dok stišćete stidne usne zajedno onoliko jako, koliko vam je ugodno. (E)
 7. Zatim uz pomoć prstiju uhvatite i masirajte unutarnje stidne usne, od vrha prema dnu. (F)
 8. Masirajte držak klitorisa tako što ćete ga nježno uhvatiti između palca i kažiprsta. S drškom klitorisa između palca i kažiprsta radite nježne pokrete u krug. (G)
 9. Na kraju, stavite veću količinu lubrikanta na dlanove obje ruke i mazite cijelu vulvu od dna do vrha, mijenjajući ruke kako to radite. Vodite samo računa da vam dlan ruke prekriva površinu cijele vulve i budite nježni.

Kada ste spremni, možete započeti s pružanjem zadovoljstva kako sam već bila nekoliko puta opisala.

Eksperimentirajte sa različitim stupnjevima pritiska i sa različitim pokretima. Istražujte i nađite u čemu najviše uživate. Obratite pažnju na način na koji vaše tijelo odgovara na seksualnu stimulaciju.

Povezani članci

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana

Princip samozadovoljavanja – UMJETNOST SAMOZADOVOLJAVANJA
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Princip samozadovoljavanja – UMJETNOST SAMOZADOVOLJAVANJA

VRH