Senzualno iscjeljivanje

Senzualno iscjeljivanje

Nije me briga ako se ponavljam, jer smatram da tako nešto treba ponavljati, vikati i naglašavati dok sve ne postanemo svjesne i dok ne odlučimo i ne počnemo mijenjati realnost u kojoj živimo.

Naime, živimo u kulturi koja UČI žene da se boje i da ignoriraju svoju seksualnost, te da suzbijaju svoju senzualnost.

Društvo u kojem živimo gleda na prirodnu seksualnost s neodobravanjem. Ali opet s druge strane možemo i dopušteno je otvoreno razgovarati o prednostima i manama neke vojne misije, dok je neprihvatljivo spomenuti riječ „orgazam“ ili „vagina“ na nekim društvenim događanjima (bez obzira na okolnosti).

Jednostavna je premisa… „dobre djevojke to ne rade, dok loše to rade“. Ovo je koncept koji je prisutan i usmjeren prema ženskoj seksualnosti unutar naše kulturološke orijentacije. Ovaj „blagonakloni savjet ili dogma“ drži žene psihološki i emotivno zauzdane kako ne bi iskreno izrazile ili kako se ne bi upustile u istraživanje vlastite seksualnosti.

senzualno-iscjeljivanje

Ne želimo previše uživati u seksu jer smo zatupljene i programirane da to čine samo „loše djevojke“. I nemojte se zavaravati, sve se mi pitamo (možda nesvjesno) da li smo „loše“ ukoliko uživamo u tom fizičkom činu. A odgovor koji nam se nameće je DA! Kao što sam rekla, sve nas je kultura tako programirala.

Međutim, ne samo to! Nije samo stvar u tome da ćemo SAMO biti „loše“, dodatni uteg na sve ovo baca i činjenica da su nam odredili kaznu za takvo ponašanje. Naime, sve mi znamo što se događa sa „lošim djevojkama“. Iskorištava ih se, zlostavlja, siluje, odbacuje ili ih se sramoti i tretira s prezirom.

U našoj kulturi postoje ozbiljne posljedice za sve žene koje uživaju u seksu, ovdje ne spominjem žene koje su prihvatile i koje su hodajuće „utjelovljenje“ svog seksualnog izražaja. Razlog ovome je što je naš odnos sa našom seksualnosti iskonski povrijeđen. Ovdje se ne radi samo o društvenoj povrijeđenosti, već što je i nagore, o našem stanju kao o rasi/vrsti.

Ako samo pretražite Internet, vidjet ćete da je seks psihološki, emotivno i mentalno najzdravija stvar koju možemo dati svome tijelu. Ali ne samo tijelu (ne želim da me shvatite da je ovdje riječ samo o fizičkom činu), govorim naime i o našim vezama. Pitanje je onda, zašto se na njega gleda s toliko krivice, srama i emotivne boli? Zašto ga izbjegavamo ili zašto tako malo uživamo u njemu?

Prema Tantričkom učenju, ljudska bića su stvorena tako da je svaki orgazam, kojega proživimo, svojevrstan kratki uvid u pravu istinu tj. on je kratki bljesak ili povezivanje sa prosvjetljenjem.

Ako hoćete tako, možemo i reći da smo svi mi tako hardware-ski složeni, da je naša seksualnost direktno povezana sa duhovnim ostvarenjem.

Ako, vjerujete u ovako nešto ili ako osjećate da je ovo istina, gdje, zašto i kako je onda to SRAMOTA?!

Većina žena provodi svoj život na svojevrstan vegetativan način, bar što se seksualnosti tiče. Emotivno smo osakaćene dubokim, neprepoznatljivim ranama koje se nalaze zakopane u našoj duši. Ove rane tj. „uvjetovanje“ djeluje ispod našeg svjesnog uma i logično je da nismo ni svjesne da nas to jednako stavlja u određenu vrstu zatvora. Često kao posljedica iste rane ili ako ćemo to ljepše nazvati „traume“, javljaju se zbunjujući osjećaji mržnje prema sebi, poricanja vlastite prirode, nedostatka osjećaja vrijednosti, te straha od izražavanja.

Sada kada ovo čitam djeluje mi zastrašujuće, ali znate li što je najstrašnije? Najstrašnija je činjenica da se sve ovo smatra NORMALNIM tj. da žene ovo smatraju „normalnim stanjem“.

Svi smo mi okovani podsvjesnim ograničenjima u izražavanju i „podobnog ponašanja“ koje nam je nametnulo društvo i kultura u kojem živimo. Ovo vidimo najviše upravo u područjima seksualnog izražavanja i senzualnog zadovoljstva.

Da vam svima odmah objasnim, tantra i seks nisu i ne bi se smjele gledati samo i isključivo kroz prizmu fizičkog seksualnog zadovoljstva. Recimo to da je taj fizički čin, ta fizička veza, ključ kojega držite u ruci. Taj ključ otvara vrata prema višim spoznajama, a na vama je kako ćete ga iskoristiti. Hoćete li ga držati samo u ruci oduševljeni time kako se osjećate ili čete ga upotrijebiti za otvaranje tih vrata. Sve je uostalom na vama.

senzualno-iscjeljivanje-2

Ja sam tu da vam pokažem Mjesec, ne gledajte moj prst kojim upirem, gledajte i stremite prema Mjesecu.

Jedan od načina kako se možemo osloboditi ovog unutarnjeg zatvora je i korištenje seksualnosti u kombinaciji sa SVJESNOM NAMJEROM. Polako ćete postati svjesni trauma koje se nalaze u nutrini vašeg bića. Ovi neprepoznati, neostvareni aspekti vaše duše, trebaju svjesnu pažnju i iscjeljivanje kako bi ih u potpunosti vratili i integrirali u cjelovitost našeg bića.

Vjerujem i iskusila sam osobno da, kada sam svjesno ispitivala tamu koja je okruživala seksualne strahove, rane, boli i užitak, tek tada sam počela biti „zdravija“ i „potpunija“ kao individua. Kroz ove tekstove dijelim sa svima vama, ujedno i sebe podsjećam, da je potrebno njegovati taj osjećaj duboke svjesnosti, intimne povezanosti i iskrene ljubavi prema vlastitoj seksualnosti i senzualnom užitku.

Ali prije svega potrebno je imati na umu što to znači, što ćemo ovom praksom ostvariti i pitanje da li jednom kada dobijemo uvid u to što je istina, da li smo spremni i dalje kopati i suočavati se sa vlastitim „demonima“.

Ukoliko želite imati slobodu istraživati i izražavati svoju senzualnost bez osjećaja krivice, straha ili sramote, ukoliko želite dopustiti vašoj duši da rezonira u ritmu života, ukoliko želite razumjeti što je seksualna energija, kako ju koristiti za dobrobiti vašeg zdravlja, vitalnosti, strasti, užitka i sreće, tada ste zagrebali na pravom mjestu.

Ključ za pristup našem osobnom ljudskom potencijalu je dugotrajan proces koji uključuje sreću, samo otkrivanje, prihvaćanje istinske slobode koju jedino možemo dobiti kroz postupno upoznavanje, razumijevanje, ljubav i prihvaćanje sebe samih. Ovo duboko samo poznavanje i osjećaj ljubavi kojega imamo prema sebi samima je naše pravo koje smo stekli rođenjem.

Duboko povezivanje s našim iskonskim duhom jedino se može ostvariti ukoliko svjesno sjedinimo sve aspekte naše osobnosti, a naročito našu seksualnost pošto u ovom kutku leže najdublji strahovi, ignoriranje, te emotivne, psihološke i duhovne traume.

Povezani članci

Umjetnost samozadovoljavanja
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Umjetnost samozadovoljavanja

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana

VRH