Tri načina kako održati vaginu sretnom i zdravom!

Tri načina kako održati vaginu sretnom i zdravom!

Lotus, Mandala, Yoni, vagina ili kako ju već želite nazvati, je nešto predivno. A vagina koja je zdrava, sretna i funkciji predstavlja prolaz koji nas povezuje sa našom božanskom esencijom. I baš kao i svi darovi, potrebno se brinuti o njoj.

Većina nas provede cijeli život u potpunom neznanju kako ju držati sretnom i zdravom i zbog toga danas imamo toliko medicinskih preparata koji pokušavaju riješiti pojave kao što su: infekcije, svrbež i neugodan miris. Ali svi ovi medicinski preparati su u stanju boriti se samo sa posljedicama, ali ne rješavaju problem u svojoj srži.

Sve ovo pojavljuje se ne samo zbog proizvoda koje koristimo i probiotika koje unosimo (ili ne unosimo), pa evo tri savjeta kako održati seksualno zdravlje, zdravlje vagine na sreću vas i vašeg partnera/partnerice:

Vježbajte vaginu

Uključite u vježbanje ne samo cijelo vaše tijelo već i vašu vaginu. Ukoliko ovo radite ispravno, vježbe će povećati protok krvi, cirkulaciju, tonus i snagu vaše vagine. I ne samo to, već će potaknuti zdravlje mišića kako u cijelom tijelu, tako i u vagini!

Ukoliko prakticirate ispravno vježbate uz pomoć Jade Egg i Ben Wa Ball uspjet ćete postići sve ovo gore navedeno. Uz to, pomoći će vam povećati osjetljivost, te ćete biti u mogućnosti postići više orgazama. Ove vježbe se koriste kod rješavanja seksualnih/reproduktivnih problema kao što su: niski libido, menstrualni bolovi, ciste na jajniku, seksualne traume itd.

Uzbudite se!

Često uzbuđivanje je esencijalno za sretnu i zdravu vaginu. Naši spolni organi nisu stvoreni samo za rađanje već su tu da nam pruže zadovoljstvo. Oni su tu jer je seksualno zadovoljstvo ZDRAVO i dobro za sve nas – za naša tijela, um i dušu!

Seksualno zadovoljstvo povećava imunološki sustav, poboljšava kardiovaskularno zdravlje, te pomaže u regulaciji raspoloženja uz pomoć otpuštanja hormona kao što su oksitocin, dopamin i seratonin. Duhovno, seksualno zadovoljstvo vodi nas u „trenutak“, u totalno ujedinjenje sa našom „božanskom prirodom“ što je u svojoj nutrini BLAŽENSTVO!

Tko ne bi sada htio više svega OVOGA!

Jeste li ikada začuli izrečicu „use it or lose it?“ Što se događa sa mišićem kojega ne koristite dugo vremena? S vremenom on će degradirati ili atrofirati.

Prema seksualnim vježbama kod taoista, slično se može dogoditi sa našim spolnim organima. Nekultivirana seksualna energija ne samo da postaje uspavana, već i stagnira. Kao takva potencijalno može uzrokovati fizičku i emotivnu neravnotežu. Često je ugodno stimuliranje poput vježbe. Ono ne samo da poboljšava fizičko zdravlje genitalnih mišića i tkiva, već i energetski čisti blokade, te aktivira kreativnost, strast za životom i POTENCIJU!

Balansirajte

Ne znam koliko i kako da još više naglasim važnost vaginalnog pH. Dok smo mi odrastali o ovome nam nitko nije govorio. Nitko nas nije vodio, tako da smo koristili svakojake proizvode, koji možda niti nisu bili naročito zdravi za vaginu.

pH vagine može biti pod utjecajem različitih faktora, koji opet mogu biti unutarnji (pretjerano konzumiranje alkohola, antibiotika, prerađene hrane) i vanjski (sjeme, antibakterijski sapuni, kupke za kupanje, lubrikanti). Sve ovo može utjecati na pomak u ravnoteži našeg pH.

Zato je iznimno važno koristiti proizvode koji ne samo da nježno čiste vaginalno područje, već istodobno vraćaju i održavaju optimalnu ravnotežu.

Tijelo ima sposobnost da se samo liječi, ali moramo mu u tome pomoći kako bi održali ravnotežu izvana i iznutra.

Uzmite vrijeme za vježbanje, pružanje zadovoljstva i balansiranje zdravlja vaše Yoni. Ovo ne samo da će pomoći u održavanju fizičkog zdravlja već ćete se osjećati povezaniji sa svojim „najtajnijim mjestom“!

Povezani članci

Umjetnost samozadovoljavanja
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Umjetnost samozadovoljavanja

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana

VRH