Seksualnost vs. duhovnost

Seksualnost vs. duhovnost

Moderna znanost je dokazala da, kada ljudsko tijelo doživi orgazam, dolazi do povećanja intenziteta theta i delta moždanih valova. Upravo nam ti moždani valovi omogućuju da se „priključimo“ na širi osjećaj svjesnosti, Univerzalnu svijest i povezanost s našom Božanskom svjesnosti.

Koliko često ste čuli da netko govori o seksu/seksualnosti kao o „nižoj“ strasti koju moramo prevladati kako bi došli do samo ostvarenja?

Koliko često se vi sami odnosite prema centrima koji se nalaze ispod vašeg struka kao prema „nižim“ čakrama i smatrate ih manje vrijednima od energetskih centara koji su lociran iznad?

Većina duhovnih učenja smatraju da nam seksualnost odvraća pažnju od naše „istinske svrhe“ i zato potiču „učenike“ da potiskuju, ignoriraju ili čak da se osjećaju krivima ukoliko osjete ovu prirodnu ljudsku želju za fizičkim ujedinjenjem.

Podsvjesno ovo stvara konflikt između seksualnosti i našeg duhovnog rasta. Na taj način smo u stalnoj borbi sa našim tijelom, našim željama i u biti sa našom ljudskosti.

Ali što ako je naša seksualna priroda sredstvo s kojim ćemo doći do naše duhovne realizacije i kroz koje ćemo iskusiti pravo prosvjetljenje?

U svojoj srži ljudska seksualna želja je fizički izražaj težnje našeg srca da se ono vrati u iskonsko stanje jedinstva. U principu to je čin sjedinjenja dvije polovice u jednu cjelinu i to je način kako ostvariti jedinstvo, povezivanje i raspuštanje „sebe“ u drugome.

U svom najvišem i najčišćem stanju, ljudsko seksualno zadovoljstvo je sredstvo za doživljavanje proširenih stanja svijesti.

Kako vam je ovo sve sjelo?

Tibetanska Tantra to opisuje ovako – u trenutku orgazma, energije (prana) koje se kreću u spolnim organima „dodiruju“ ili dolaze u kontakt sa glavnim kanalom (sušumna nadi – jezgra životne energije u tijelu) i tada dobivamo kratki pogled ili iskustvo prosvjetljenja.

Moderna znanost je dokazala da, kada ljudsko tijelo doživi orgazam, dolazi do povećanja intenziteta theta i delta moždanih valova. Upravo nam ti moždani valovi omogućuju da se „priključimo“ na širi osjećaj svjesnosti, Univerzalnu svijest i povezanost sa našom Božanskom svjesnosti.

Zamislite si da možete iskusiti više od samo kratkog uvida u prosvjetljenje?

Što bi bilo da možemo kultivirati taj moment orgazma, tu točku zadovoljstva, te da možemo „surfati“ tom strujom blaženstva nekoliko minuta ili sati?

Kako bi to djelovalo na naše tijelo, mozak i čitav koncept kojega imamo o sebi?

Ako je ovo iskonski potencijal ljudske seksualnosti, od kuda sva ta negativnost?

Odgovor je vrlo jednostavan, većinom je to sve došlo od muškaraca. Zašto? Zato jer kada muškarci ejakuliraju oni DOSLOVNO GUBE životnu energiju. Zbog toga je za njih redovna seksualna aktivnost vrlo iscrpljujuća, ukoliko ne nauče kako zadržavati sjeme/spermu te kako svršiti bez ejakulacije.

Zapravo, muškarci koji zadržavaju sjeme i koji su seksualno aktivni na taj način povećavaju aktivnost mozga, mentalnu bistrinu i sposobnost boljeg fokusiranja.

Osim toga, poboljšava im se zdravlje i izdržljivost, jača imunološki sustav, te ime se u globalu poboljšava vitalnost i životna energija/snaga.

Sa stajališta nas, koji razumijemo istinski smisao ljudske seksualnosti, ne postoji razlika između seksualnosti i duhovnosti. Mi razumijemo da je svaki orgazam kratki pogled u prosvjetljenje i kada ulazimo u čin seksualnog uživanja, ulazimo svjesni da je to također dio našeg duhovnog rasta, te da je on gorivo koje nam omoguće da vozimo cestom do konačnog oslobođenja.

Povezani članci

Umjetnost samozadovoljavanja
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Umjetnost samozadovoljavanja

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana

VRH