Četiri načina kako pobijediti sram od seksa

Četiri načina kako pobijediti sram od seksa

Jedna jedina stvar koja me istovremeno zadivljuje i zbunjuje je činjenica, da kada počnem pričati o seksu većina se žena ili muškaraca zasrami i/ili pobjegne ili okrene temu na nešto drugo.

Kao, ja sam ta koja ima prljavu maštu, iako su oni ti čija podsvijest verbalizira, fizički pokazuje njihove duboke želje ili maštu koju nisu u stanju proživjeti sa svojim partnerom/partnericom.

Ekipa, moja jedina „krivica“ je u tome što ja sve to izbacim/izbljujem van, bez da ostavim da se vrti po mojim mislima. Radije to, nego da podsvjesno tijekom seksa ispuštam osjećaje/maštarije gdje im nije mjesto.

U tom smislu radije svjesno fokusiram svoje želje za koje ŽELIM da se ostvare. U zadnje vrijeme primjećujem da neke stvari u našem društvu, ili bar onome u kojem se krećem, postaju sve izazovnije.

Naime vidim i čujem kroz razgovore koje dijelim sa curama (koje su malo otvorenije prema pričama o seksu), da neke imaju odbojnost prema istom. Ovdje mislim da imaju odbojnost prema seksu sa svojim partnerom/partnericom ili prema sebi samima. Neke ne žele da ih se uopće dodiruje genitalno.

Često se javljaju izgovori da je preumorna/preumoran, zaspe pred TV-om (najgora uvreda ako mene pitate) tj. rade sve samo da izbjegnu taj čin. Sada bilo to svjesno ili nesvjesno, iskreno nije me briga, važno je samo da budete iskreni prema sebi i da riješite što god da vas muči u tom pogledu.

Prvo i osnovno imati raspored seksualnih odnosa, ako mene pitate, oduzima spontanost i divljinu tom činu užitka. Ne postoji sramota od verbalne ekspresije užitka! Stenjite, galamite u svakom momentu. Izverbalizirajte nesvjesne napetosti, ispustite životinjske zvukove tijekom seksa.

To nisu samo zvukovi koje ispuštate, oni su isprepleteni sa svakom emocijom srama, beznadnosti, manje vrijednosti koje ste možda danas osjetile.

A sve je ovo posljedica nekog neugodnog čina koji nam se dogodio u nekom periodu našeg života.

Ja se sjećam jednog ljetnog dana kada smo prijateljica i ja otišle u grad kupiti neki nakit. Mislim da smo obje imale 12 ili 13 godina. Tek smo počele dobivati definicije ženskog tijela, nosile smo kratke hlače i točno se sjećam kako sam se tada dobro osjećala. Bila sam zadovoljna sa svojim tijelom, kako je izgledalo, kako sam se kretala. Ali istovremeno je to bio i zadnji put kada sam obukla te kratke hlače. Vratile smo se iz grada i susrele ispred zgrade ekipu s kojom smo se družile. Miješanu ekipu, cure i dečki. Ništa posebno.

U jednom trenutku smo se počeli loviti ispred zgrade, ne sjećam se što je potaknulo to divljanje, ali svi smo trčali, a mene je lovio jedan dečko i znam da sam tako brzo trčala da sam samu sebe iznenadila.

Međutim kada smo došla doma, dočekao me tata koji je bio ljut. Počeo se derati na mene, a jedino što mi je ostalo u pamćenju je njegovo negodovanje vezano uz to kako sam obučena i da me taj neki dečko (ne sjećam se ni kako se zove) lovi ispred zgrade.

Danima nakon što je ovo prošlo, ma godinama nakon toga, nitko od nas dvoje nije ništa spominjao o ovome. Ali nakon toga, počela sam nositi duge trenirke, traperice, duge i široke majice. Osjećala sam se sramotno, manje vrijedno, prljavo.  

Godinama nakon toga zaboravila sam (ili sam bar mislila da sam zaboravila) ovaj čin iz svog djetinjstva. Ali realnost je bila drugačija. Moje tijelo nije više bilo isto. Počela sam se debljati, uvukla sam se u sebe, sramila sam se kako izgledam, nisam se htjela pogledati u ogledalo.

Dugo vremena nisam bila svjesna kakvu je to traumu ostavilo u mom životu. Vjerujem da je djelić ovoga još uvijek prisutan u mom tijelu/mislima/duhu i nadam se da ću moći dovoljno duboko zaroniti i iskopati sve komadiće koji su se uvukli. Nismo ni svjesni koliko određena iskustva ostavljaju traga, a naročito iskustva iz ranog djetinjstva.

Tantra je predivan način djelovanja i vježbanja jer je nevjerojatno efektna u odstranjivanju i otkrivanju nezacijeljenih rana koje je MOGUĆE iscijeliti. To kao da izvučete špranju iz svježe rane koja nakon toga ima mogućnost zarašćivanja na ispravan način.

Tijekom jedne od ovih vježbi došla sam do par zaključaka kako omogućiti ovom prirodnom procesu zacjeljivanja da se ubrza:

1. Budite svjesni da ukoliko osjećate odbojnost prema nečemu (naročito prema seksu koji je prirodno u srži same rane) to je iz razloga što se pojavilo nešto što treba pročistiti. Ukoliko ne želite ići pogledati što vas smeta znači da MORATE.

2. Isto tako budite svjesni da ne možete forsirati ovaj proces, jer ukoliko to učinite možete blokadu još više očvrsnuti. Radije idite oko nje, kao maca oko vruće kaše (nekada ovi stari izrazi dobro dođu). Umjesto da uhvatite bika za rogove, pokušajte naći načina kako mu se bezbolno i lukavo približiti. Znači, ukoliko imate odbojnost prema seksu, nemojte odmah skočiti u krevet raširenih nogu (mislim na žene ovdje) već počnite nježno uživati u njemu. Recimo radije pokušajte kroz pokrete, meditaciju i povezivanje sa samim/samom sobom otkriti principe samozadovoljavanja. Svaki od ova tri principa pomažu u otkrivanju traume i to svaki na svoj jedinstven i ne invazivan način.

3. Kada dođe do toga da ste spremni izbaciti iz sebe sve što vas muči, uronite i slavite svoju pobjedu. Plačite, vičite, tugujte, prođite i osjetite strah, bol i intenzitet i pravilno DIŠITE. Opustite se, dišite i gledajte kako oluja prolazi.

4. Ako je to moguće, zamijenite bol sa užitkom. Kada primijetite da se odbojnost prema seksu rasplinjuje, počnite pružati sebi samima užitak. Baš zbog toga što nas seksualno zadovoljstvo povezuje direktno sa našom srži, sa onime što smo mi u našoj nutrini, na ovaj način samo iscjeljivanje je brže, dublje i temeljitije. Definitivno je brže i lakše nego da samo sjedite i razgovarate. Također, užitak je i lijek jer će on na staničnom nivou zamijeniti otiske straha, traume i ozlijede.

Željela sam ovo podijeliti sa vama svima kako bih vas potaknula da proslavite iscjeljenje. Ovo je životni proces i sa svakim slojem straha, boli i srama kojega „gulite“ omogućujete da se iz vas manifestira potpunije, snažnije i čišće biće.

Budite nježni i dosljedni s prakticiranjem ovoga. Ako izbjegavate bilo koji svoj aspekt, budite sigurni da se baš tamo nalazi neka ozljeda koju bi trebali pogledati, ALI nemojte forsirati.

Budite nježni i dosljedni, baš kao voda. Nježan potok koji teče niz planinu zaobići će veliki kamen koji mu je na putu i u jednom trenutku će ga u potpunosti „razbiti“, ukoliko mu date dovoljno vremena.

Jeste li ovo ikada iskusili? Da li ovo u vama budi neke poznate osjećaje?

Podijelite iskustva sa svima nama jer zajedno si možemo pomoći na ovom putu seksualnog iscjeljenja i osnaživanja.

Povezani članci

Umjetnost samozadovoljavanja
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Umjetnost samozadovoljavanja

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Jedanaest (ili više) različitih okusa orgazma za žene

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana
Više +
Kategorija: Seksualni odgoj

Vježbe – masaža vulve i samo stimulacija u kombinaciji sa Dahom Oceana

VRH