Što je svjesno roditeljstvo?

Što je svjesno roditeljstvo?

Svjesno roditeljstvo nije popis pravila koje roditelji trebaju pratiti, već popis vjerovanja o tome što djeca trebaju razviti i uspjeti.

Tražiti ću od vas da izađete iz svojih tradicionalnih kutija roditeljskog načina razmišljanja i preispitate sve što ste ikada znali o tome kako djeca uče i što sve trebaju da bi izrasli u odrasle, odgovorne odrasle ljude!

 

Jedino tako ćete se tako naučiti uključiti i povezati sa svojom djecom korištenjem emocionalne inteligencije umjesto korištenja kaznenih postupaka.

Ovo ne zahtjeva od vas da napustite sve vaše prakse koje ste imali kao roditelj, već samo da pratite promjenu svojih misli o tome što dijete stvarno treba te da počnete primjećivati što stvarno stoji iza nekog ponašanja.

Dajte svom djetetu mogućnost da se samo zapita, mogućnost koju VI niste imali.

Odaberite svome djetetu dati kvalitetnu povratnu informaciju o tome kako odgovoriti na život. Kroz naša iskustva, mi skupljamo, sortiramo i arhiviramo naše emocionalne uspomene kao referentne točke. Kako učimo odgovoriti ili reagirati na život potaknuto je uzorcima koji su nastali u ranom djetinjstvu.

Ovaj temelj je izgrađen slaganjem memorije na memoriju - oblikujući naše sposobnosti, perspektivu i pogled na svijet. Sve se može potpunosti promijeniti - raspoloženje, ponašanje, empatija, sposobnosti, kognitivna obrada, pa čak i naš imunološki sustav - samom promjenom onoga što doživljavamo u kontekstu naših primarnih odnosa.

Svjesno roditeljstvo produbljuje osnovno povjerenje vašeg djeteta prema svijetu i osigurava vaš ​​utjecaj u njihovim životima, kao nešto što se može smatrati pouzdanim i sigurnim.

Ispunite srca i umove svoje djece s prihvaćanjem, razumijevanjem i povjerenjem.

Vrlo je važno ugraditi ova tri savjeta svjesnog roditeljstva za početak izgradnje utjecajnijeg i povezanijeg odnosa sa svojim djetetom.

Povezani članci

Ljubav ili strah
Više +
Kategorija: Prirodno roditeljstvo

Ljubav ili strah

Kako u 5 koraka pretvoriti Sebe u Svoje Više Ja
Više +
Kategorija: Prirodno roditeljstvo

Kako u 5 koraka pretvoriti Sebe u Svoje Više Ja

Poštivanje života
Više +
Kategorija: Prirodno roditeljstvo

Poštivanje života

VRH