Jin Shin Jyutsu, drevna metoda za trenutno iscjeljenje tjeskobe, depresije, tuge ili nervoze

Jin Shin Jyutsu, drevna metoda za trenutno iscjeljenje tjeskobe, depresije, tuge ili nervoze

Jin Shin Jyutsu je drevna metoda koja je ponovno otkrivena početkom 20-tog stoljeća i pokazala se kao izvrsna za sve koji se osjećaju tužno, tjeskobno, nervozno ili depresivno.

Svi smo znamo da se akupunktura često koristi kako bi olakšala traumu, bol, bolest ili stres. Jin Shin Jyutsu je stara japanska iscjeljujuća terapija. Ova terapija se najčešće koristila za liječenju tjeskobe, išijasa, kroničnih bolova u leđima i vratu, depresije i sličnih drugih stanja.

Neobično jednostavan stil akupresure koji djeluje na 26 točaka koje se nalaze duž glavnih tokova energije u tijelu.

Osoba koja prakticira (ili pruža) Jin Shin Jyutsu koristi obje ruke koje nježno polaže na glavne točke u kojima često dolazi do stagnacije energije. Iako se sama tehnika čini vrlo nježnom, budite uvjereni da je njeno djelovanje vrlo efektivno. Polaganjem ruku, oslobađa se energija koja je „zapela“, te na taj način možemo osjetiti fizičku, mentalnu i duhovnu uravnoteženost.

Svatko je u mogućnosti prakticirati ovu metodu, za pravo svatko je i svakodnevno prakticira bez da su svjesni.

Već samim nesvjesnim polaganjem ruku po tijelu činimo dobro, ali ukoliko SVJESNO koristimo neke položaje polaganja uvelike povećavamo njenu djelotvornost.

Juro Murai ju je ponovno otkrio kroz vlastito iskustvo kada je, meditirajući u svojoj kući u planinama, na rubu smrti prolazio kroz kombinaciju mudri i ostalih načina držanja ruku. Nakon 7 dana meditacije, Jiro Murai se izliječio od terminalne bolesti. Nakon ponovnog „rođenja“ odlučio je posvetiti svoj život istraživanju i razvijanju ove tehnike. Sredinom 20-tog stoljeća odabrao je mladu prevoditeljicu Mary Burmeister koja mu je postala učenica, te je i ovo znanje prenijela u Ameriku.

Uz pomoć ove tehnike moguće je olakšati napetost koja je uzrok raznim simptomima koji se kasnije pojavljuju u i na tijelu. Kako smo svi mi energetska bića i unutar našeg tijela, uz krvne žile kojima teče krv koja zatim hrani i opskrbljuje tijelo potrebnim nutrientima, postoje i tokovi (energetske žile) kojima teče energija koja opet hrani naše energetsko, a time i fizičko tijelo. Ukoliko je neki od ovih energetskih tokova blokiran tj. ukoliko energija stagnira (ne teče), ovo može dovesti do osjećaja nelagode pa sve do bolesti u tijelu. Ova blokada ne samo da će utjecati lokalno, tj. na području gdje se blokada nalazi, već će djelovati na okolna mjesta i na kraju može čak dovesti i do neravnoteže cijelog jednog ili više toka (struje) energije.

Jin SHin Jyutsu vraća ravnotežu u naše energetsko tijelo (jednako tako i u fizičko) koja unaprjeđuje zdravlje, te olakšava naš osobni kapacitet iscjeljenja.

Ova tehnika djeluje komplementarno sa konvencionalnim metodama liječenja, s time da još potiče opuštanje i smanjuje efekte stresa.

Povezani članci

Velimir Abramović / sugovornik Ivan Poljanica
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Velimir Abramović / sugovornik Ivan Poljanica

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje

Otvorite svoje srce
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Otvorite svoje srce

VRH