Regeneracija duha i tijela

Regeneracija duha i tijela

Sveukupno čišćenje omogućava nam harmonično djelovanje, veću samostalnost, mir, zdravlje, veći smisao i uživanje u životu.

Što znači regenerirati se? To znači obnoviti energiju, odnosno obnoviti i pročistiti pojedine aspekte vlastitog bića.

Možemo regenerirati i pročistiti svoje tijelo, svoj um i emocije. Čemu to služi?

Služi zdravlju na svim razinama. Služi kako bi se osjećali lakše, pokretljivije, pozitivnije, zdravije, kako bi imali puno energije, radosti i motivacije za svakodnevne aktivnosti. Tijelo i duh koji su pretrpani različitim vrstama toksina postaju sve teži, nezdraviji, te polako prelaze u stanje depresije i bolesti. Tada sve teže obavljamo svakodnevne zadatke, tijelo polako propada, ubrzano stari, gubi se motivacija, smisao i želja za aktivnošću bilo kakve vrste. Ako se krug negativnih utjecaja počne zatvarati sve nam je teže izaći iz njega. Kada se loše osjećamo počinjemo uzimati lijekove, koji međutim, u većini slučajeva ne rješavaju sam uzrok problema nego nam "pomažu" da ne osjetimo "negativne senzacije". Međutim na taj način umrtvljujemo sami sebe i u većini slučajeva dodatno trujemo tijelo ili postajemo ovisni o lijekovima. Time zapravo nismo ništa pozitivno učinili za sebe, samo smo još dublje odlučili ignorirati poruke duh i tijelo sustava.

Ako si ne omogućimo barem povremeno čišćenje duha i tijela, gotovo je nemoguće da se to neće odraziti na našem psihosomatskom sustavu. U današnje vrijeme sve je više toga što se događa tijekom 24 sata te je naši duh i tijelo sustav pretrpan raznim podražajima, vrlo često vrlo neugodnim podražajima.

Jednako kao što čistimo zube, kuću ili auto bitno je čistiti svoj duh i tijelo sustav, ali ipak većina ljudi to ne čini. To je zapravo čišćenje koje bi nam trebalo biti prioritet, ali s obzirom kako je duh i tijelo sustav inteligentan i izvanredno se prilagođava i vrlo zahtjevnim uvjetima, na taj račun mi ga koristimo dok god možemo. Međutim negativni utjecaji kojima smo bili izloženi ne mogu nestati sami od sebe. Mogu se samo ne primijetiti određeno vrijeme. No kad' tad' sve dođe na naplatu. Standardni izgovor je "Nemam vremena!". Međutim samo se sjetite kako u tom"nemanju vremena" uvijek nađemo vremena kada se dogodi nešto hitno ili neizbježno. Npr. blisku osobu ili samog sebe odvesti hitno u bolnicu ili riješiti problem slupanog auta itd. Kako i zašto za to nađemo vremena? Zato što to promatramo kao izuzetno bitno i kao nešto što mora biti riješeno. I mora biti. Ali zar dobro osjećanje i zdravlje u životu nije bitno? Naravno da jest, međutim živimo na kredit. Guramo sa mnogim nezdravim navikama sve dok se sustav ne raspadne. Kada se raspadne, onda eventualno shvatimo kako je bilo hitno.

Čišćenje tijela je bitno kako bi obnovili svoje tijelo, organske sustave, organe i sve stanice. Kako bi tijelo bilo zdravije, opuštenije, lakše, pokretljivije i puno energije.

Čišćenje uma je bitno kako bi se riješili suvišnih misli, beskorisnih ideja i informacija, te se povezali sa fokusiranim i kvalitetno usmjerenim mišljenjem koje nam omogućava mir, efikasnost, jasnoću i usmjerenost.

Čišćenje emocija nam omogućava da se umirimo u sebi, da bolje razumijemo vlastite emocije i emocije drugih ljudi, da se riješimo nekontroliranih emotivnih ispada i stresnih stanja izazvanih "neukroćenim" emocijama. Omogućava nam da bolje shvatimo sebe i kvalitetnije komuniciramo sa sobom i ljudima koji nas okružuju.

Sveukupno čišćenje i regeneracija "duha i tijela" omogućava nam harmonično djelovanje, veću samostalnost, usidrenost, mir, fokusiranost, zdravlje, više energije, volje za životom, veći smisao i uživanje u životu.

Izvor: Iva Solarević Jeličić, prof. (solar-spirit.net)
ordinacija.hr

Povezani članci

Velimir Abramović / sugovornik Ivan Poljanica
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Velimir Abramović / sugovornik Ivan Poljanica

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje

Otvorite svoje srce
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Otvorite svoje srce

VRH