Ostvarenje želja

Ostvarenje želja

Što je želja? Od kuda ona dolazi? Što želja znači? Zar to nije unutarnji impuls koji se pojavi kao neka slika, osjećaj, misao? Iz koje dubine ona dolazi i zašto je došla?

Iz koje razine našeg bića dolazi neka želja? Zašto mi uopće nešto želimo u životu?

Netko želi dobar auto, netko želi mir, netko želi putovanja, netko se želi popeti na vrh Himalaje, netko želi biti pjevač, netko želi imati puno djece, netko da bude bolji od drugih, netko želi da može hodati, netko da umre, netko da preživi, netko da može vidjeti, netko da nije gladan, netko da poleti u svemir.....popis je beskonačan.

Sjetite se svojih želja kada ste bili mali. "Jednom davno“ najveća sreća je bila zvečka ili valjanje po podu, trčanje, igranje ili nešto drugo. Ali sada vas zvečka vjerojatno ne može toliko usrećiti kao tada. Sjetite se svojih želja sve do sadašnjeg trenutka. Koliko ih je bilo i kakve su bile? Koliko ih je ostvareno, a koliko je ostalo neostvareno? Želje koje smo ostvarili učinile su nas sretnima, ali nakon nekog vremena nisu nas više toliko usrećivale. Došle druge želje i tako je stalno. Gdje je kraj? Kraja nema! Zašto? Pa zato što su naše želje impuls za evoluciju. Da bi nešto ostvarili moramo nekako djelovati, moramo učiti, moramo prolaziti kroz različita iskustva, moramo se razvijati, a to je ono zbog čega smo tu. Evolucija i istraživanje života kroz različite forme. Život je tok, život je promjena. Promjena je umiranje starog oblika i rođenje novog oblika. I to se događa stalno. Dok istražujemo, učimo, tražimo, djelujemo i rastemo... živi smo.

Život ne podržava stagnaciju. Ako se nadate da ćete doći u savršeno stanje kada će sve u vašem životu biti posloženo i tako ostati, varate se. Trenuci kada je sve posloženo, samo su dio puta i u njima treba uživati, ali biti svjestan da ništa ne traje vječno. Tada opet dolazi stanje "kaosa“ preobrazbe, promjene kroz koje rastemo, učimo, evoluiramo. Kada prihvatite tu činjenicu i počnete je zaista živjeti, život postaje priča u kojoj shvaćate da je istinski bitan samo sadašnji trenutak. Da je TO trenutak kada se naš život zaista događa. Počnete surfati na valovima "dobrih“ i "loših“ trenutaka.

Naravno, postoje želje koje dolaze iz različitih dijelova našeg bića. Želje mogu doći iz dijela nas koji je bio povrijeđen. Tada se može pojaviti želja za osvetom (onome tko nas je povrijedio i sl). Želja može doći iz dijela nas koji je povezan s nagonima i potrebama (želja za hranom, seksom i sl.). Želja može doći iz dijela nas koji je zapravo bio programiran (utjecajem odgoja) i misli da je "ta i ta stvar“ dobra za njega, pa to želi jer misli da će ga to učiniti sretnim. Želja može doći iz dijela nas koji je u strahu da nije dovoljno dobar, pa se trudi sve poduzeti kako bi se uklopio u sliku savršene osobe kako bi bio voljen od drugih (savršen izgled, posao i sl.).

Ali želje do kojih moramo doći su one naše autentične želje, one koje idu iz dubine našeg bića, one koje su povezane sa samim izvorom. To su želje koje će nas istinski učiniti sretnima. Da bi došli do njih moramo dublje zaroniti u sebe i potražiti tko smo. Da bi shvatili koje su istinske želje našeg bića moramo ih tražiti. Moramo proći kroz slojeve sebe koji prekrivaju našu istinu, želje našeg srca i duše.

Moramo proći kroz slojeve sebe koji nisu ljubav i doći do prave ljubavi u sebi. Tada se sve transformira i naše želje dobivaju potpuno novu dimenziju. Tada su naše želje u skladu s nama samima, s drugima i s cijelim univerzumom.

Izvor: Iva Solarević Jeličić, prof. (solar-spirit.net)
ordinacija.hr

Povezani članci

Velimir Abramović / sugovornik Ivan Poljanica
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Velimir Abramović / sugovornik Ivan Poljanica

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Energetske tehnike uz pomoć kojih ćete se osigurati da vam loše raspoloženje ne pokvari dan i zdravlje

Otvorite svoje srce
Više +
Kategorija: Odgoj za odrasle

Otvorite svoje srce

VRH