Kako aktivirati ponovni rast kose uz pomoć biljke Fo-Ti?

Kako aktivirati ponovni rast kose uz pomoć biljke Fo-Ti?

Kineska biljka Fo-Ti, poznata pod nazivom He Shou Wu i Polygonum Multiflorum je pokazala izuzetnu djelotvornost protiv ispadanja kose. Istakla se između šarolikog društva za koje se tvrdi da djeluju na navedenu problematiku. Tu govorim o različitim vitaminima, prehrambenim suplementima, farmakološkim preparatima i raznoraznim kremama. Fo-Ti ne samo što pomaže u povratku rasta kose, već i vašoj kosi vraća njenu boju. Što će reći vraća boju kose iz sijede u njen originalni pigment.

Uz to, Kinezi vjeruju da je Fo-Ti tonik za dugovječnost. Ova biljka ima raznoliku primjenu u tradicionalnoj kineskoj medicini, te je korisna za tretiranje problema kao što su: prerano starenje, slabost, zarazne bolesti, angina pektoris i čak impotencija. Također ima reputaciju da vraća energiju i snagu i djeluje na poboljšavanje probave, a uz sve ovo još i djeluje protiv ćelavosti!!!

HeShouWu

Suvremeni doktori orijentalne medicine koriste ovu biljku kako bi spriječili prijevremeni gubitak kose, kako bi sijedoj kosi vratili njenu originalnu boju, te kako bi tretirali i regulirali mnoge probleme koji se pojavljuju kod prijevremenog starenja. Fo-Ti pomaže u sprječavanju slabljenja kose, te djeluje na suhu i oštećenu kosu.  Jednako je efikasna i kod tretiranja ćelavosti kod muškaraca i u slučaju gubitka kose uslijed bolesti kao što je hipotiroidizam.

Kako ove kineske biljke djeluju na gubitak kose i kako ga sprječavaju?

Kinezi kod tretiranja ovog problema ne djeluju samo na folikulu lasi i na tjeme. Orijentalnoj medicini gubitak kose je u direktnoj korelaciji sa smanjenom energijom u području bubrega, slabom cirkulacijom i prisutnosti toksičnog materijala u organizmu. Biljni tonici pružaju prirodan pristup u tretiranju cijelog tijela. Kineska medicina vjeruje da se učvršćivanjem organa kao što su bubrezi i jetra, te pojačavanjem cirkulacije tjemena kroz zdravi protok krvi folikule mogu stimulirati da omoguće ponovni rast kose.

Poboljšavanje kvalitete krvi, balansiranje hormona i povećavanje cirkulacije tjemena i glave može se ostvariti korištenjem raznih kineskih biljaka koje se mogu pripremiti kao tonici ili kao čajevi. Fo-Ti ili Ho Shou Wu je biljka koja se koristi za ponovno aktiviranje rasta kose. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim biljkama kao što su Ligustrum, Danf gui, Drynaria i sezam.

Korištenje ovih biljaka tj. njihovih tonika u borbi protiv gubitka kose je dugoročni proces. Jednom kada se u tijelo vrati unutarnja esencija ili vitalna snaga, tek tada će se djelovanje ovih tonika pokazati na kosi i tjemenu.

Kineski herbalisti preporučaju korištenje ovih preparata tijekom 3 mjeseca do jedne godine. U ovom periodu bi trebali vidjeti rezultate na tjemenu. Prije korištenja ovih preparata potrebno je savjetovati se sa doktorom orijentalne medicine ili sa stručnjakom tradicionalne kineske medicine kako bi vam pripremio tonik i savjetovao vam ispravnu dozu za korištenje.

Nuspojave

Fo-Ti može uzrokovati nuspojave koje su većinom vrlo blage i jednostavnim modificiranjem doze je dovoljno da se ove nuspojave (povremena dijareja ili blaga iritacija trbuha) uklone. Postoje razni izvještaji o pojavama problema sa jetrom kod osjetljivijih osoba. Ukoliko primijetite pojavu žutice, blage pojave žute boje kože ili bol u gornjem desnom dijelu abdomena (iznad jetre) prestanite s korištenjem i potražite pomoć liječnika.

Za one koji traže efikasan proizvod za aktiviranje rasta kose ili vraćanje vaše originalne boje iz sjede, Fo-Ti je biljka koju ste tražili.

Povezani članci

Kralj svih antioksidansa!
Više +
Kategorija: Zdravlje

Kralj svih antioksidansa!

Kako regenerirati imunološki sustav u samo 72 sata!
Više +
Kategorija: Zdravlje

Kako regenerirati imunološki sustav u samo 72 sata!

Što je to Izolacijska komora ili floating?
Više +
Kategorija: Zdravlje

Što je to Izolacijska komora ili floating?

VRH